90 дневна диета ви гарантира ефективно лесно отслабване без глад

Нашумялата 90 дневна диета е най-популярната диета през последното десетилетие. Стотици жени постигат прекрасни резултати за лесно отслабване с тази балансирана и ефективна диета.

Искате ли и вие да отслабнете лесно и ефективно? Прочетете тази статия!

90-дневната диета за отслабване е изключително популярна в Източна Европа. Тя е рожба на две словенски учителки и техен приятел, химик по образование. Тримата са имали дългогодишни проблеми с теглото и 90-дневната диета е резултат от съвместните им усилия да отслабнат.

Хубавото на диетата е, че е съобразена с източноевропейските пристрастия в храненето, не залага на определен вид храни или екзотични плодове и зеленчуци, които не растат на местна почва и затова са неприсъщи за регионалните ни хранителни навици.

Тази 90 дневна диета за отслабване е достатъчно демократична, за да можете да се храните с неща, които харесвате.

Това ще ви позволи лесно да я спазвате през целия период от 90 дни, без да имате желание да се откажете или да се измъчвате докато сте на диета.

90-дневната диета не предполага гладуване. Ако искате да имате по-бърз ефект, можете да намалите малко порциите и да си помагате с някаква физическа активност. Но диетата е ефективна и без тези две неща. Важното е да я докарате до края и резултатът ще ви изненада приятно.

Отзивите за 90-дневната диета са положителни. Отслабва се средно между 5 и 15 кг, без да имате йо-йо ефект след като сте престанали с диетата, но ако имате много за сваляне, резултатът може да бъде и отслабване с 25 кг.

Популярността на 90-дневната диета е допълнителна причина да я изпробвате, защото ако нямаше ефект, 90-дневната диета не би била толкова модерна. Съществуват и много рецепти за ястия, които да приготвяте, докато спазвате 90-дневната диета. Ястията са пълноценни, няма да има нужда да си готвите и да се храните отделно от семейството.

Какви са другите ползи от 90-дневната диета, освен отслабване?

90 дневна диета

В основите на известната 90 дневна диета са принципите на разделното хранене

Тя регулира кръвното налягане, подобрява метаболитните процеси в организма, подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.

За разлика от много други диети, които изтощават, 90-дневната диета е известна с това, че отключва допълнителна енергия. Затова тя е любима на доста спортуващи и им позволява да тренират, докато са на диета, без да се чувстват уморени и обезсилени.

След като изкарате 90-дневната диета, трябва да направите поне 90 дни почивка, след което можете да се подложите и на още 90 дни диета.

Какво представлява 90-дневната диета за ефективно лесно отслабване?

90 дневна диета за отслабване

90 дневна диета ще ви позволи да отслабнете без да гладувате

В основата на диетата са заложени принципите на разделното хранене. Принципите на разделното хранене гласят, че белтъците и въглехидратите се нуждаят от различен вид ензими за да бъдат преработени. Затова през всеки един от четирите дни, които се редуват по време на 90-дневната диета, трябва да поемате само определен тип храна.

Самото редуване допринася за по-ефективно отслабване, защото организмът не успява да се нагоди към един тип храна и по този начин изразходва много повече енергия за да я преработи.

По тази причина се препоръчва и да не се спазва диетата повече от 90 дни, защото нейната ефективност ще намалее. Така че ако направите пауза от поне 90 дни след като сте приключили с диетата, ще можете след това да я повторите със същия добър ефект.

Защо в един от дните на 90-дневната диета можете да въведете сладкиши или сладолед? На всеки, който е спазвал диета поне веднъж в живота си, е познат силният глад за сладко, който изключително често е причината да се провалим с диетата.

90 дневна диета отслабване

По време на 90 дневна диета ще редувате 4 дни със строго определени храни

Разбира се, сладките неща няма да спомогнат за отслабването. Но употребявани с мярка в съответния ден, те ще ни помогнат да изкараме диетата докрай, без да се откажем и съответно да се радваме на добрите резултати. Определено 90-дневната диета е една добре балансирана диета, която се препоръчва от мнозина и има своите многобройни последователи и фенове.

Особеност на 90-дневната диета са ограничените мазнини, захари и млечни. За да не страда нашият организъм от намаленото приемане на витамин D и калций, някои специалисти препоръчват допълнително приемане на витамин D. Това е важно, особено ако диетата се прави от жени в менопауза или склонни към остеопороза.

Четете следващата част, в която ще ви разкажем, кои са основните принципи на хранене по време на 90-дневната диета за отслабване.

90 дневна диета за отслабване: основни принципи на диетата и препоръки

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *