90 дневна диета за отслабване: Резултати, приложение и трикове

Непременно прочетете тази статия преди да сте започнали 90 дневна диета. Тя съдържа основните изисквания и принципи, които трябва строго да спазвате по време на диетата, за да имате впечатляващи резултати.

(Част 2)
Препоръчваме ви да започнете от част 1 , в която ще разберете, защо именно тази диета са избрали стотици жени за да отслабнат.

Както всяка друга диета, тази 90 дневна диета за отслабване има свои правила. Тези правила трябва да се спазват стриктно, ако искате да сте доволни от резултата.
90-дневната диета се базира върху принципите на разделното хранене. Имате четири дни, които редувате през цялото време на диетата. През всеки един от тези четири дни се яде определен тип храна. Закуската винаги е един вид плод, вечерята е винаги половината от това, което сте яли на обяд. По време на всичките 90 дни от диетата е добре да пиете повече вода, а всеки 29-ти ден от диетата се приема само вода.

Кои са четирите дни на нашата 90 дневна диета за отслабване?

90 дневна диета разделно хранене

По време на 90 дневна диета се храните разделно

Първия ден се приема белтъчна (протеинова) храна. Това са печено или варено месо, риба и морски дарове, млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, извара), соеви продукти. Тези храни могат да се комбинират с определени зеленчуци: карфиол, спанак, краставици, зеле, ряпа, домати, червено цвекло и други, несъдържащи скорбяла (това са картофи, банани, царевица – те не се препоръчват в първия ден). Важно ограничение за белтъчния ден е да не смесвате различните видове белтъчни храни: месото не се яде заедно с млечни, също не се позволява комбинирането на яйца с млечни и месо с яйца. Рибата също не се смесва с другите видове белтъчни храни.

Втория ден са бобови храни и варива. Това са постни ястия от картофи, ориз, зрял и зелен боб, грах, бамя, царевица, соя, нахут. От зърнените можете да си приготвите ечемик, просо, соя, киноа, елда. От зеленчуците са позволени всички, включая и картофите. Месото не е позволено през втория ден.

На третия ден се ядат въглехидрати: пица, спагети, макарони, всякакви тестени и сладкиши, които не съдържат яйца и мляко, хляб, захар. От другите зърнени са позволени овесени ядки, елда, просо, ечемик. Можете да приготвите качамак от царевично брашно, кускус. Можете да хапнете малко шоколад или сладолед. Позволени са всякакви зеленчукови ястия, без месо.

Четвъртият ден е плодово-зеленчуков (също се нарича и витаминен ден). Препоръчва се в този ден да се хапват основно плодове. Но ако не харесвате плодове, можете да си направите зеленчуков ден и да хапвате зеленчуци извън тези, които се препоръчват за втория ден. Можете да ядете плодовете пресни, сушени или консервирани. Позволени са неголямо количество (около 25 г) ядки и семена. Можете да си приготвяте плодови и зеленчукови сокове. Хубаво е да не смесвате различни видове плодове или зеленчуци. В този ден можете да се храните по-начесто, като спазвате правилото да има поне 2 часа между храненията.

Какво се случва в 29-ия ден от диетата?

90 дневна диета

По време на 90 дневната диета ще се чувствате добре и няма да гладувате

29-ият ден е изцяло разтоварващ ден, в който се приема само вода. Водни дни по време на 90-дневната диета ще имате само три пъти. Водният ден задължително се пада след плодовия ден, а след водния ден трябва да продължите с белтъчен ден. Този ден е разтоварващ ден, в който организмът се пречиства и изхвърля токсини и шлаки, той е много важен. През водния ден е добре да не планирате прекалена активност, липсата на храна натоварва тялото достатъчно сама по себе си.

Преди да започнете диетата, ако имате някакви заболявания, посъветвайте се с лекар.

90 дневна диета

Редувайте четирите дни от 90 дневната диета и измервайте и записвайте обемите

През цялото време, докато трае 90-дневната диета за отслабване, е хубаво да се придържате към следните съвети.

Те ще направят вашето отслабване по-ефективно и приятно.

  1. Бъдете постоянни и спазвайте строго редуването на дните и съчетаването на храните.
  2. Не консумирайте алкохол по време на диетата. Алкохолът забавя отслабването. Много често, ако се чудите защо ефектът от която и да е диета е незадоволителен, отговорът е в алкохола, който поемате.
  3. Пийте около 2 л вода на ден. Започвайте сутринта с чаша топла вода с малко лимон, изпити на гладно. Водата измива вредните вещества, спомага за премахването на целулита, поддържа кожата еластична. Ако имате да сваляте повече килограми, то така кожата ви ще увисне по-малко.
  4. Намерете си другари за диетата и отслабвайте заедно. Така ще можете да обменяте рецепти и да се мотивирате взаимно.
  5. Купувайте минимално количество преработени храни, избягвайте салами, кренвирши, пушени меса и риби. Ядки се ядат в плодовия и въглехидратния ден, и само сурови!
  6. Не прекалявайте със солта и подправките. Изключете всички готови миксове, кубчета и подправки, съдържащи натриев глутамат.
  7. Спортувайте или поне се движете повече, това ще спомогне за вашето по-бързо отслабване.
  8. Между храненията трябва да имате поне четири часа интервал. С изключение на плодовия ден, когато можете да се храните през 2 часа и водния ден, когато можете да пиете вода колкото пожелаете. Чаят и кафето са позволени, но без подсладители и мляко. Газираните напитки са абсолютно забранени. Млякото е разрешено само в белтъчния ден. Мляко, айрян и плодов сок се считат за самостоятелно хранене и не се броят за напитки.
  9. В началото на диетата се претеглете, измерете обиколките на талията и на всяко едно бедро по отделно. Правете замерванията сравнително често, примерно всеки плодов ден.

Готово! Вече можете да започвате вашето приятно и лесно пътешествие към красивата ви фигура. Очакват ви само комплименти!

Следете следващите ни статии, посветени на модерната 90 дневна диета. В тях ще публикуваме бързи и лесни рецепти, подходящи за всеки един от дните.

Ако сте спазвали 90-дневната диета и имате с какво да се похвалите – пишете ни! Ще публикуваме вашата история заедно със снимки преди и след! Ще се радваме и на вашите рецепти за 90-дневната диета!

2 коментара по “90 дневна диета за отслабване: Резултати, приложение и трикове

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *