Ефективно отслабване чрез изпотяване

Един от начините за ефективно сваляне на ненужните килограми става с  отслабване чрез изпотяване

Когато говорим за отслабване чрез изпотяване трябва да имаме предвид два основни момента.

Единият е изпотяване, предизвикано от някакво натоварване, при което тялото започва да отделя пот, а другият вид изпотяване е обилно и физиологично, което не води до отслабване.

Отслабване чрез изпотяване

Отслабване чрез изпотяване дава чудесни резултати

Първо ще кажем няколко думи за неефективното изпотяване. Жените в критическата възраст започват да се потят обилно. Причината е в промяна на хормоналния баланс в тялото.

Млади хора се изпотяват обилно, дори и да не се натоварват физически.

Един от най-известните потящи се българи е Веско Маринов, припомниха от hotnews.bg.

Певецът лее литри пот, докато изнася концерти, защото е прекалено емоционален, натоварен, но и защото има проблеми с т.нар. хиперхидроза.

Хеперхидроза е свръх количествено отделяне на пот от тялото. В последните години хиперхидрозата може да се лекува с помощта на специален хранителен режим, който се подготвя от специалист диетолог и той е различен за всеки отделен човек.

Ако някой от нашите читатели има този проблем, трябва да се консултира със специалист.

От методите на народната медицина можем да ви предложим 2 варианта за борба с прекомерното ви изпотяване.

отслабване

И Веско Маринов скоро ще престане да се поти

Единият начин е след като се  изкъпите да натриете мишниците и гърдите си със сода за хляб. След като стоите по този начин не повече от 5 минути, содата започва да изсъхва, вие се изплаквате с хладка вода.

По този начин потенето намалява, а неприятната миризма на пот постепенно изчезва.

Вторият начин е с помощта на етерично масло от кипарис и зехтин. Смесвате в равни количества зехтин и маслото от кипарис (продава се в билковите аптеки и в дрогериите).

Тази смес втривате в кожата под мишниците, по гърдите, по гърба, в сгъвката на лактите, по врата  и на други места, на които се изпотявате.

Това средство не позволява да се потите и държи прохлада през лятото.

Да се върнем отново към ефективното отслабване чрез изпотяване.

Единият начин е при спорт и физическо натоварване – джогинг, велоаргометър, пътеката за бягане, аеробика. За да се изпотите повече е необходимо да спортувате облечени с плътни спортни дрехи и с качулка на суичър на главата.

При изпотяване от тялото се изхвърлят ненужните токсини.

Вторият начин за ефективно отслабване чрез изпотяване е престой в сауна или руска баня.

Който иска да използва сауна, не трябва да има високо кръвно, проблеми със сърцето, диабет и други хронични заболявания, защото може да колабира по време на процедурите.

Освен, че температурата в сауната е висока, влажността също е във високи стойности. Този ефект се постига чрез поливане с вода на загрети камъни.

Сауна ефектът е да накараме цялото тяло да се изпоти  обилно без да го натоварваме с физически упражнения, за  да го освободим от вредните вещества и излишните килограми.

Ефективно отслабване чрез изпотяване е добър начин да поддържате стройна и здрава фигура! На забравяйте да пиете много течности, защото организмът се дехидратира (обезводнява).

 

сподели бутон

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *