Петимата тибетци – уникални тибетски упражнения възвръщат здравето и изящната фигура (ВИДЕО)

Петимата тибетци е уникална система от пет упражнения, която помага на енергията да тече свободно през тялото, като по този начин подобрява здравословното и психическо състояние

петимата тибетци

Петимата тибетци са лесни, но много ефективни упражнения

Петимата тибетци помага за отварянето на чакрите и цялостно пречистване на тялото – жлезите, органите и нервните окончания.

Петте упражнения тонизират и подсилват главните мускулни групи, оформяйки тялото по естествен начин.

Щом свикнете с изпълнението на упражненията, това няма да ви отнема повече от 10 минути на ден.

Освен, че ни помагат да поддържаме тялото, “Петте ритуала на младостта и жизнеността“ ни запазват младостта и свежестта за много по-дълго време.

Оптималното изпълняване на Петимата тибетци е 21 пъти за всяко упражнения. Няма нужда да се опитвате да ги правите повече от 21 пъти, защото това е достатъчно, за да постигнете желания ефект на енергийно ниво. Но няма и да ви навреди, ако го правите повече от 21 пъти, просто не е необходимо. Някои специалисти съветват първото упражнения да се изпълнява 33 пъти, като числото не е случайно, защото това има пряко отношения към активирането на 12-те слоя ДНК.

петимата тибетци

Повтаряйте всяко упражнение от Петимата тибетци точно 21 пъти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В началото ще ви бъде трудно, за това не се опитвайте от раз да достигнете пълния брой повторения. Съобразявайте напредъка си с вътрешното си усещане. В началото започнете с 10-12 повторения.
Едно от най-важните неща при изпълняването на Петимата тибетци е дишането. Подобно на дишането по време на йога, то трябва да бъде контролирано, за да се достигне до максималния ефект на упражненията.

Преди началото се опитайте да овладеете дишането в 4 фази:
1. Вдишване
2. Задържане на въздуха в дробовете
3. Издишане
4. Задържане на дробовете празни

 

Тибетец 1
Това упражнения помага да управляваме емоциите чрез въртене по посока на часовниковата стрелка. Така заздравявате моста между лявата и дясна половина на мозъка и пробуждате чакрите и енергията на тялото. Започнете да се въртите по посока на часовниковата стрелка с разперени настрани ръце, като намерите опорна точка, върху, която да се фокусирате. След края на упражнението легнете на пода и дишайте с диафрагмата си.
Тибетец 2
Това упражнение наподобява коремните преси. От легнало положение вдигнете краката към торса, ръцете са изпънати до тялото, главата се повдига и с брадичка се опират гърдите, като така се стимулира чакрата разположена в областта на слънчевия сплит. Отпуснете се и дишайте равномерно.
Тибетец 3
Третото упражнение помага да изхвърлите негативната енергия, която сте акумулирали чрез общуването с другите. Застанете на колене и се изправете. Поставете ръцете в страни върху бедрата. Опрете брадичката в гърдите, а гърба наклонете на зад, под формата на арка. Движейки се назад вдишвайте, напред – издишвайте.
Тибетец 4
Стимулира сакралната област, където се пресичат енергийните движения в тялото. Седнали на пода изправете горната част на тялото и изпънете краката. С раздалечени стъпала сложете длани върху пода до бедрата. С наведена напред глава, опираща брадичката, свийте коленете и застанете с изпънати ръце в изправена поза. Напрегнете мускулите, с глава назад. След това седнете. По време на стягането на мускулите вдишвайте, спускайки тялото надолу – издишвайте.
Тибетец 5
Това упражнение тонизира тялото и променя енергийните потоци в тялото. По този начин се осъществява най-силно активиране и пречистване на чакрите.
Поставете длани върху настилката, застанете на пръсти. Дръжте краката и ръцете изпънати, като ръцете са перпендикулярни на пода, гърбът – леко извит в арка. Изпънете гърба, като повдигнете задната част на тялото, за да оформи V. След няколко секунди се върнете в начална поза. Вдишване при движение на горе, издишване – надолу.

Още по темата за Петимата тибетци можете да прочетете ТУК

С този клип ще можете да изпълнявате Петимата тибетци заедно с инструктор. Вижте, как точно трябва да изпълнявате тези пет ритуала, за да постигнете максимален ефект и хармония.

6 коментара по “Петимата тибетци – уникални тибетски упражнения възвръщат здравето и изящната фигура (ВИДЕО)

  1. практикувам ги вече 5 г невероятно жизнена и енергична съм , а за тялото и талията, просто са перфектни! препоръчвам ги на всички, които имат отговорност и грижа за здравето си, но не само на думи. успех!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *