Вълшебният японски масаж ZOGAN ще ви подмлади с десет години! (ВИДЕО)

Подмладяващият японски масаж ZOGAN е невероятно популярен в цял свят. Как точно да го правим, за да постигнем сияйно, гладко и свежо лице.

Ако изпълнявате японския масаж ZOGAN за лице по три минути всеки ден, ще изглеждате с десет години по-млади

подмладяващ японски масаж за лице ZOGAN

Подмладяващият ефект от японския масаж ZOGAN е вълшебен!

Японският масаж ZOGAN (в превод означава моделиране на лицето) има древни японски корени. Всички знаем, че азиатците залагат най-вече на красотата на лицето, за разлика от европейците, които се грижим повече за красивото си тяло. Та от кого да се поучим на хитринки за гладко лице без бръчки, ако не от самите японци?

Японският масаж ZOGAN придоби популярност, благодарение на японския бюти експерт Юкуко Танака (Yukuko Tanaka). През последното десетилетие тази масажна техника се радва на постоянен интерес и възторг от жени на всички възрасти.

Юкуко Танака японски масаж

Така изглежда Юкуко Танака на 65-годишна възраст. Благодарение на японския масаж!

Юкуко Танака е описала подробно японския масаж ZOGAN в книгата си „Масаж на лицето“ (Yukuko Tanaka’s face massage) и е снимала няколко обучаващи клипа, един от които ще ви представим заедно с текста на българския му превод.

Лесният за изпълнение масаж има феноменален подмладяващ ефект: бръчките намаляват, кожата става еластична, стегната и гладка. Овалът на лицето се хармонизира, изчезват торбичките под очите и отоците. Подмладяващият ефект се постига посредством въздействие на вълшебните „точки на красота“.

Можем да разделим японския подмладяващ масаж ZOGAN (който често е наричан вълшебен) на две съставляващи:

1. Лимфодрениращ масаж, който способства за извеждане на токсините, активизира лимфния поток и извежда излишната течност, причиняваща отоци и торбички под очите. Токсините и излишната лимфа, както и неправилното ? циркулиране, довеждатдо характерния сивкав цвят на лицето, който е основен признак на остаряването, заедно с отпуснатата кожата на лицето.

2. Дълбок масаж на лицевите мускули, включващ похвати от мануалната терапия. Масажът отпуска лицевата мускулатура, оказва благоприятно въздействие върху кожата и съдовете на лицето, способства за тяхното укрепване и регенериране, възстановява овала.
Масажът съживява и пробужда енергията на лицевите мускули. Лицето става бляскаво и младо.
По време на изпълнение на масажа трябва да упражнявате умерен натиск. Не е нужно да натискате прекалено силно. Особено трябва да сте внимателни в зоната на лимфните възли.

Ако усетите болка по време на масажа, това е сигурен признак, че натискате прекалено силно. В същото време не се опасявайте, че ще разтегнете кожата прекалено и тя ще се отпусне.

Как да изпълняваме японския масаж ZOGAN правилно и да постигнем максимален ефект. Препоръки от Юкуко Танака.

– Масажът се изпълнява на предварително почистено лице!

японски масаж разположение на лимфните възли

Това са лимфните възли и лимфните пътища на лицето и шията

– Използвайте тоалетно мляко за изпълнение на масажа. Подходящо е и почистващо мляко за сваляне на грим.

– Предварително изучете местоположението на лимфните възли в зоната на лицето и шията. Лимфната система трябва да се масажира внимателно, без излишен натиск и без да натискате самите лимфни възли.

– Всички упражнения се препоръчва да завършвате с меки движения по страничните контури на лицето от околоушните лимфни възли надолу по врата до ключицата.

Най-добре е да прегледате целия видео-урок на Юкуко Танака, преди да започнете да изпълнявате масажа.

Най-важното правило на японския масаж ZOGAN от Юкуко Танака:

Масажът се изпълнява по линиите на движение на лимфата, от периферията към центъра на лицето. Не е нужно да натискате и масажирате самите лимфни възли, трябва с плавни движения да масажирате лимфните пътища, с леко натискане – това е достатъчно.

Ефектът се усеща още след първия път. А ако сте редовни и го изпълнявате всеки ден, ще постигнете чудеса!

В кои случаи не бива да правите японския масаж ZOGAN

– При възпаления или болести по кожата на лицето
– При болести на лимфната система
– При болести на уши, нос, гърло
– При лошо самочувствие
– Ако страдате от купероза (нарушено кръвообращение на кожата на лицето

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Ако лицето ви е слабо, с много тънък слой подкожна мазнина или имате хлътнали бузи, тогава трябва да изпълнявате японския масаж много внимателно, като работите основно по горната част на лицето.

С пълния и изчерпателен видеоурок на Юкуко Танака за вълшебния подмладяващ японски масаж на лицето можете да се запознаете във втората част на нашата статия ТУК.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *