Японски масаж на лицето ZOGAN от Юкуко Танака в подробен видео урок

Японският масаж ZOGAN не се нуждае от особено представяне, всички знаят за вълшебните му подмладяващи свойства.

Ефектът от него си проличава още след първите няколко пъти. Ако, разбира се, изпълнявате движенията правилно. В този материал се съдържа самото видео с урока по подмладяващия японски масаж на лицето ZOGAN, преподаден лично от Юкуко Танака – най-известният в Япония експерт по красота.

 

подмладяващ японски масаж ZOGAN

Изпълнявайте японския масаж по три минути всеки ден и ще се подмладите с 10 години!

За да разберете какъв ефект да очаквате от вълшебния японски масаж ZOGAN, а също така как да подготвите лицето за масажа четете ТУК.

 

Просто изгледайте видеото и прочетете превода, ако нещо не сте разбрали. Всичко е много просто!

В първата част Юкуко Танака ще ви обучи на техниките на масажа, а във втората част моделът демонстрира, как да си направите масажа самостоятелно.

Сега ще ви покажа моят начин за контурно-лицеви масаж. Този масаж ще ви помогне да се отървете от бръчките и увисналата кожа, разширените пори и торбичките под очите.

Масажът отнема три минути. Ако го правите всеки ден, вашето лице ще се подмлади с десет години.

Всеки, който иска да изглежда привлекателно, трябва последователно да изпълняват всички стъпки.

Нека преминем към демонстрацията на техниката на масажа и се научим да управляваме техниката на ръката и силата на натиска, които са необходими по време на изпълняването на масажа.

 

Масажът се изпълнява от челото към брадичката и обратно към челото. След това се разпространява по цялото лице.

Преди да започнете масажа, вземете достатъчно количество масажен крем (олио, тоалетно мляко) и равномерно го разпределете по цялото лице.
Моделът, върху който демонстрираме техниката, няма масажен крем по лицето. Но при реално изпълняване на масажа трябва непременно да нанесете масажен крем, преди да започнете масажа.

1. Първата зона, върху която ще работим, са лимфните пътища, започващи от ушите. Масирайте с пръст по линията от ухото до врата. Това са подготвителни процедури преди масажа, които трябва да повторите три пъти. Когато изпълнявате това упражнение, трябва да се движите надолу по шията към ключицата.
Тъй като по врата минава лимфния път, трябва да прилагате известно усилие.

2. Започваме нашият масаж от челото. Разположете по три пръста в средата на челото. Помнете, че трябва да упражнявате лек натиск по време на движението на пръстите. Продължавайте масажа през областта на слепоочията надолу към ключицата, от двете страни. Повторете това три пъти.

3. Продължаваме с масаж около очите. Със средните пръсти от външните ъгълчета на очите отдолу към вътрешните ъгълчета. След това минаваме отгоре и се връщаме на изходна позиция. Леко натиснете с пръсти в областта на слепоочията под очите. Продължавайте движенията надолу към ключицата. Повторете това три пъти. Това упражнение не само ще изглади бръчките, но и ще премахне торбичките под очите.

4. Преминаваме към зоната около устата. Това движение ще ви помогне да повдигнете ъгълчетата на устата нагоре.
Започнете от средата на брадичката, масажирайте през ъгълчетата на устата, нагоре към зоната под носа, където трябва да увеличите натиска. Задръжте. Повторете това упражнение три пъти.
И така, от ъгълчетата на устата до точката под носа, където натискаме по-силно.

5. Започваме да масажираме страните на носа. След това преминаваме към костната част на носа. Движението способства укрепването на мускулите в тази част на лицето. Масажирайте като повтаряте движението нагоре-надолу.

японски масаж ZOGAN резултати

Овала на лицето преди и след японски масаж ZOGAN

След това продължете движението надолу по скулите, изцеждайки излишната лимфа.

6. Следващия етап започваме от средата на брадичката, преминаваме през ъгълчетата на устата към страните на носа по направление към вътрешните ъгълчета на очите. Това упражнение ще подобри вашето лице и ще изпъне гънките (назолабиални) от носа към устата. Повторете това движение три пъти.

И така, от средата на брадичката, през ъгълчетата на устата и страните на носа към вътрешните ъгълчета на очите, където трябва да увеличите натиска за 3 секунди. След това продължавайте движението по скулите и надолу към ключиците, изцеждайки излишната лимфа.

Много хора имат в тази част на лицето повече подкожна мазнина, затова тук трябва да натискате малко повече. В същото време трябва да спазвате баланса между болката и неприятните усещания.

7. Следващото упражнение започваме от едната страна на бузата. Масажирайте по диагонал, с едно движение към вътрешния ъгъл на окото. Това упражнение укрепва долната част на лицето, а също така стяга зоната на бузите и изглажда гънката между носа и устните. Повторете това три пъти.

Сега направете същото движение от другата страна. Вашето лице трябва да е симетрично. По същия начин, повторете това упражнение три пъти.

8. След това ще поработим върху областта на лицето между брадичката и бузите. Първо натиснете върху скулите около крилете на носа, като прихващате мастната тъкан. Сега с усилие отведете пръстите встрани към ушите и продължете надолу по шията към ключицата. Повторете това упражнение три пъти. Това упражнение укрепва средната част на лицето и изглажда назолабиалните гънки.

9. Това упражнение предотвратява появата на гънки от носа към устата и изглажда кожата около устата. Започнете от крилете на носа, това е отпуснатата част на лицевите мускули. Натиснете с меката част на големите пръсти в тази област. След това ги придвижете хоризонтално, като отвеждате лимфата надолу към ключицата. Повторете това упражнение три пъти. В тази част на упражнението вие също така трябва да постигнете баланс между приятните усещания и неприятните. Ако усещате болка, значи натискате прекалено силно. Намалете натиска, не позволявайте на кожата да изпитва силна болка.

10. Сега ще работим срещу увисване на бузите. Тази линия също така още се нарича „ефект на шарпея“.

японски масаж ZOGAN

Това е шарпей. С японския масаж избягваме ефекта на шарпея в областта на лицето

Използвайки меката част на основите на големите пръсти, натискайте с известно усилие, раздвижвайки застоялата лимфа към слепоочията и след това към ключицата. Повторете това упражнение три пъти.

11. Последната стъпка е стягане на мускулите на цялото лице. Ние изстискваме лицето и застоялата лимфа към ключицата. Ще използваме следния метод на масажа. Поставяме дланите в центъра на лицето, използвайки и двете ръце за прикриване на носа. И с усилие изстискваме застоялата лимфа в посока към ушите и след това надолу към ключицата. Повторете това упражнение три пъти.
Сега с дясната ръка разтъркваме челото, за предотвратяване и премахване на бръчки. Лявата ръка се намира под брадичката за придаване на устойчивост. А дясната през това време осъществява движение нагоре-надолу и отляво надясно, по този начин.

Сега правим изглаждащо движение от челото надолу към ключицата.
Отлично! Приключихме.

Досега гледахме как се извършват движенията и всички техники. Време е да видите, как точно можете да си направите масажа самостоятелно (От 8:37 минута на клипа).

Масажът на практика. Как да се масажираме сами.

Хайде да започваме самомасажа.

Първоначално трябва да загреем лимфните пътища. Започваме направо от ушите и надолу към ключицата. Повторете това движение три пъти.

След това поставете три пръста в центъра на челото. Натискаме и започваме движението надолу с двете ръце, като забавяме в областта на слепоочията. Изпълнявайте това упражнение бавно, три пъти, като изтласквате лимфата към ключицата от двете страни.

Ако кожата на челото ви е мека, повторете 5 пъти, ако е необходимо.

Масаж около очите. Със средните пръсти започнете от външните ъгълчета на очите в кръг. Първо под очите, след това по клепачите до веждите, обратно към външните ъгълчета на очите. Сега от вътрешните ъгълчета на очите към външните. В областта на слепоочията натискайте по-леко. Без да откъсвате пръстите, плавно ги преместете от ъгълчетата на очите към слепоочията и след това надолу към ключицата. Повторете това упражнение три пъти. Подутите очи и торбичките под очите ще намалеят с помощта на това упражнение.

Юкуко Танака японски масаж ZOGAN

Вечно младата Юкуко Танака тук е на 65 години

Преминаваме към крайчетата на устните. Това упражнение изглажда бръчките, които се виждат при усмивка. Започваме от центъра на брадичката, през крайчетата на устните към областта под носа, като запазваме натиска. Усилието трябва да е сравнително силно, колкото да усещате натиска върху венците. Повторете това упражнение три пъти.

Кажете довиждане на плоския нос, направете го по-висок. Масажирайте около крилете на носа три пъти. След това бавно масажирайте костната част на носа три-четири пъти.

Сега ще работим върху линиите около носа, така наречените назолабиални гънки. Разположете пръстите в центъра на брадичката. Нежно натискате меката част и изтегляте ъгълчетата на устните към крилете на носа. Задържате за 3 секунди около очите, като продължавате да натискате кожата. След това придвижете пръстите към слепоочията и от там намалете натиска и се придвижете надолу към ключицата. Изпълнете упражнението три пъти. Ако усещате болка, намалете натиска.

Това е всичко! Сега вече можете да правите вълшебния японски масаж ZOGAN за подмладяване на лицето, да се радвате на сияйна и стегната кожа и да се наслаждавате на комплименти!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *