Народна медицина: Гръмотрън за отслабване са пили още нашите баби

Гръмотрън за отслабване. С гръмотрън можете да свалите до 5 кг за месец.

През това време значително ще намалите целулита и ще пречистите целия организъм.

гръмотрън за отслабване

Запарка от корени на гръмотрън помага за отслабване и при целулит

Гръмотрън също така помага при проблеми с бъбреците, разширени вени, хемороиди. Старите хора казват, че билката гръмотрън подготвяла тялото за забременяване.

Гръмотрън е едно тревисто растение, което прилича на бодил, но неговите корени са толкова богати на вещества, нужни на организма да бъде здрав, че се използват при много заболявания и за борба с наднорменото тегло.

Гръмотрън е билка, която можете да срещнете по поляните из цялата ни прекрасна страна и пролетта е правилният момент, в който да си наберете ценните корени на това вълшебно растение, с което ще свалите максимума от излишните килограми по тялото си.

Корените на гръмотрън се събират през месец април или май, преди билката да започне да цъфти.

Времето навън сега е влажно, а това ни устройва, защото почвата е мокра и можете лесно да извадите целебното растение с корените, защото ще използваме тях за приготвянето на отвара за отслабване.

гръмотрън за отслабване

Гръмотрън расте навсякъде из България. Събира се когато не цъфти

Ако пропуснете този период за събиране на корени от гръмотрън ви се поднася втори шанс да го направите през август или септември, когато растението прецъфти.

Събраните корени се изплакват много добре от пръстта под течаща вода и чак тогава се поставят на жаркото слънце, за да изсъхнат.

Разбира се, можете да използвате и сушилня за сушенето на корените от целебната билка, като най-подходящата температура е 60 градуса.

Изсушените корени придобиват сиво-кафяв свят от външната стана, а отвътре са бледожълти. Корените от гръмотрън имат миризма, която е характерна само за тях и вкус.

При консумирането на суров корен ще изпитате парещия му вкус, който не е от най-приятните за устата ни.

За намаляване на наднорменото тегло се приготвя запарка от корените на тази така лечебна билка, защото това е единствения сигурен начин да запазите непокътнато етеричното масло, което се грижи за свалянето на излишните килограмите, които сте натрупали.

Как да си приготвим запарка от корени гръмотрън за отслабване

Запарката от корени на гръмотрън за отслабване се приготвя без нуждата да се влагат някакви специални умения или усилия. Всеки от нас може да си приготви сам, като вземе от предварително изсушените корени на гръмотрън и ги нареже на ситни парченца.

Само 2 лъжици за супа се запарват с врящата вода, която е 400 милилитра.

Запарката се оставя на страна за интервал от 30 минути и чак тогава се прецежда. От получилата се запарка се пие 3 пъти дневно по 100 милилитра. Тук различното е, че се запарката от гръмотрън се пие след хранене, а не както повечето други отвари – преди консумацията на храната.

От запарката трябва да пиете в продължение на 7 дни по оказаната доза и после да направите една почивка от 10 дни, през която няма да приемате запарката от корени. При намаляването на наднорменото тегло лечението продължава по-дълго, но ако имате само няколко излишни килограма за сваляне, това ще се случи много бързо.

В случай, че усетите стомашни киселини, значи билката не се приема добре от организма и нейния прием трябва да бъде спрян.

Можете да използвате друга рецепта с гръмотрън за отслабване

Преди да си легнете си пригответе чай от билка по ваш избор и в него поставете малко коренче от гръмотрън, което е цяло, не го режете на парченца. Сутринта когато станете от сън изпийте чая докато закусвате.

Пийте от този чай 7 дни сутрин и вечер по време на хранене. Ако килограмите, които искате да свалите са минимални, може би след седмица ще сте постигнали целта си.

В случай, че се борите с наднормено тегло, направете пауза от 10 дни след първата седмица на приема, а след това възстановете отново приема на този чай за същия период.

Ако се интересувате, какви други билки помагат за отслабване, четете ТУК

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *