Диетата Weight Watchers – каква е историята на най-популярната диета в света

Представяме ви в подробности диетата Weight Watchers – от манията на една жена да яде бисквити, до система със световна популярност.

Weight Watchers

Джесика Симпсън е официално рекламно лице на Weight Watchers

Weight Watchers е една от най-популярните диети в света, прилагана от милиони жени и мъже.

Какво се крие зад Weight Watchers, как се е стигнало до създаването на диетата и как е станала толкова известна?

Всичко започва с отчаяните опити на американската домакиня Джийн Нидеч да се отърве от огромното количество излишни килограми, които винаги завършват с неуспех.

Тя е на 38 години, има две деца и е съпруга на шофьор на автобус. От малка живее в небогато семейство и има проблеми с теглото, откакто се помни.

Бисквитено признание.

След като успява да свали 10 килограма с помощта на безплатна диета спонсорирана от New York City Board of Health, тя прави своето „бисквитено признание“ пред група приятелки.

Weight Watchers

Джийн Нидеч преди и след отслабването

В този момент при ръст 170 см Джийн Нидеч тежи 97 кг и е измъчвана от ужасно чувство за вина по повод наднорменото си тегло. Тя решава, че трябва открито да признае, че е пристрастена към бисквитите и по този начин да се справи с потискащото я чувство.

През септември 1961 домакинята с наднормено тегло от Куинс, Ню Йорк кани група приятелки в дома си и им признава, че е пристрастена към яденето на бисквити.

След признанията си тя разбира, че най-ефикасните тайни за отслабване са „съчувствие, разбирателство и взаимно разбиране“.

Жените започват да се събират всяка седмица и да си споделят и да се подкрепят.

Успех: Отслабване с 32 килограма за 1 година!

Приятелките се събират регулярно и си говорят за проблемите с теглото и коя по какъв начин се бори с този проблем. Те се насърчават и се мотивират взаимно да продължават борбата с килограмите. Търсят и изпробват различни методи на отслабване.

Скоро жените разбират, че отслабването е много повече от диета. Всичко опира до промяна на навиците и получаването на подкрепа и грижа.

Една година по-късно в резултат на тези събирания Джийн Нидеч тежи с 32 килограма по-малко и вече е създала една от най-успешните диети на всички времена – Weight Watchers.

Всички нейни приятелки също успяват да отслабнат и слухът бързо се разпространява. Скоро на срещите с Джийн се събират по 40 души и тя е принудена да провежда събиранията в близкото кафене.

Weight Watchers става успешен бизнес.

Weight Watchers

Корпорацията Heinz закупува системата Weight Watchers през 1978 г.

Отслабнала и изпълнена с ентусиазъм, Джейн Нидеч отваря фирма и започва бизнес.

Първата среща извън приятелския кръг не се е рекламирала. Насрочва се в работен ден и доста неудобен час – 9.30 сутринта.

И въпреки това пред вратите на пицарията, където е трябвало да се проведе, се събират повече от 400 човека!

Собственикът на пицарията е шокиран от огромната опашка от хора, събрала се пред заведението му, то не би могло да побере такова количество посетители!

Приятелките решават да проведат срещите на части за да могат да обърнат отделно внимание на всеки.

И тези хора са чакали с часове за да влязат, за да могат да споделят проблемите си с наднорменото тегло и да получат съвет и напътствие.

Компанията бързо се разраства. След като стотици хора са успели да отслабнат, благодарение на системата, се създават клонове в цяла Америка.

Новият хранителен план.

Създаден е и специален хранителен план, който и до ден днешен се обновява и подобрява и отговаря на всички изисквания за балансиран и здравословен хранителен режим.

Системата за промяна на поведението, която се използва в комбинация с хранителния режим е изработена от водещ психолог и се базира върху това, че най-добрият начин за контрол на теглото е да промените лошите си хранителни навици.

По-късно към диетата е добавен и Тренировъчен план, който прави фирмата „Weight Watchers“, една от първите организации, които отдават заслуженото на ходенето като помощник в отслабването и свалят фитнеса от пиедестала.

През 1978 г. Джейн Нидеч продава бизнеса си на мегакорпорацията Heinz,

Weight Watchers

Супермаркетите предлагат голямо разнообразие от храни за отслабващите по системата Weight Watchers

оставайки почетен член и вдъхновител на Weight Watchers. И не греши. В играта се включват големите пари и сериозния маркетинг и Джейн си осигурява спокойна старост и светло бъдеще за децата и внуците.

Днес, повече от 41 години по-късно, системата Weight Watchers работи за хора по целия свят. Weight Watchers има повече от един милион членове, които посещават над 29 000 срещи в повече от 30 страни.

Системата предлага и пълен каталог с нискокалорични, вкусни ястия, закуски и десерти, пакетирани в подходящи порции.

През 2009 година Weight Watchers представят нов план за отслабване.

Най-новата версия на плана помага на членовете да разберат как да консумират някои храни и им помага да ядат по-малко и да се предотврати преяждането.

Системата Weight Watchers не е просто диетичен план, а цяла индустрия, която цели създаването на здравословен начин на живот и постигането на здравословно тегло.
Въпреки че е една от най-успешните системи в света, Weight Watchers не може да се прилага без да се включите в цялостната програма, която не е достъпна за всеки (в България все още няма филиал на Weight Watchers).

Weight Watchers

Какво е един мега успешен бизнес без собствена медия?

Какво още трябва да знаем за системата Weight Watchers?

Тя е платена. За да получите членство, трябва да плащате вноски, които могат да се увеличават с течение на времето.

Също така системата включва закупуване на определена литература и услуги на професионални диетолози, което в крайна сметка излиза не чак толкова евтино.

Диетата не е подходяща за хора с хронически заболявания, бременни и кърмачки.

Диетата е много резултативна. Повечето хора, присъединили се към системата, постигат успех, с който могат да бъдат доволни.

Със същността на диетата Weight Watchers можете да се запознаете в подробности ТУК.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *