Наднормено тегло: пет болести, които причинява затлъстяването

Страдащите от наднормено тегло са застрашени от редица доста сериозни заболявания. В тази статия посочваме основните от тях.

наднормено тегло болести

Наднорменото тегло крие риск от много сериозни заболявания

1. Наднорменото тегло повишава риска от рак – колкото повече са килограмите толкова по-голям е рискът да развиете ракови образувания. Жените страдащи от затлъстяване са четири пъти по застрашени от рак на гърдата и на шийката на матката. Учени са установил,че хората страдащи от метаболитен синдром ( комбинация от високо кръвно, диабет и висок холестерол) имат три пъти по-голям шанс от рак.

2. Натоварват излишно сърцето – колкото повече са килограмите,толкова по-голям е рискът от инфаркт при по-млади хора. Наднорменото тегло води до високо кръвно и висок холестерол, които от своя страна са фактори за сърдечни заболявания.

3. Тлъстините вземат данък от ставите – случаите на артрит сред хората с наднормено тегло са нараснали от 3% на 18% между 1971 и 2002 година. Повечето килограми са допълнителен стрес за ставите. Дори разходките по един час на ден 5 пъти седмично могат значително да намалят риска от артрит и проблеми със ставите.

4. Килограмите пречат в леглото – наднорменото тегло може да стане причина за намалено сексуално желание и ниско самочувствие, което води до незадоволително представяне между чаршафите.

5. Застрашават плодовитостта – ако имате проблеми с килограмите не се учудвайте ако не можете да забременеете или това стане трудно. Жените с наднормено тегло по-често страдат от преекламспия, диабет и други усложнения по време на бременността, които често воят до нуждата от спешно цезарово сечение.

Чудите се как да отслабнете? Запознайте се със Системата минус 60 на Екатерина Мириманова, жената която свали 60 кг за 18 месеца, без глад, ТУК

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *