90-дневна диета и гъби – консумират ли се и как

Може да обогатите вашата 90-дневна диета с гъби – вижте лесна рецепта за този хранителен режим

Участието на гъбите в диетите за отслабване винаги е добро решение. Може да ги включите в менюто си и да обогатите вашата 90-дневна диета с гъби.

Ако се чудите дали гъбите са подходящи за диета – не се чудете. Те винаги са добро решение и може спокойно да ги включите в менюто си и да обогатите вашата 90-дневна диета с гъби.

Те са хранителни и богати на витамини, един от които е витамин D. Съдържат 30% повече протеини от месото, както и фибри, което ги доближава до зърнените и бобови храни. Изключително полезни, тъй като са богат източник на антиоксиданти. Съдържат бета-глюкаин, който е много важен за човешката имунна система, а също така имат и противораково действие.

Гъбите са изключително подходящи за диета, поради ниското си съдържание на мазнини(0.5) и калории(13). Разбира се, тези стойности са по-високи при консервираните гъби, които са 5 и 80, съответно, затова е добре да се има предвид при включването им във вашата 90-дневна диета.

Добре е да се знае, че обикновено спадат към белтъчния ден, когато могат да се консумират печени на фурна, но са подходящи и за всички останали дни от вашата 90-дневна диета, дори и плодовия (но без подправки и мазнини). Кашата от гъби пък, която включва в себе си брашно, зехтин и подправки – е много подходяща за въглехидратния ден.

Ето и една подходяща рецепта за втория ден (варива) от 90-дневната диета с гъби.

Рулца от чушки с гъби

90-дневна диета с гъби

Гъбите са хранителни и богати на витамини.

5-6 чушки
50 гр маслини
150 гр гъби
200 гр картофено пюре
зехтин
лимонов сок
2 скилидки чесън

Маринованите чушки се нарязват по дължина и се киснат половин час в смес от зехтин, лимонов сок, чесън и сол. Прави се плънка от картофено пюре, смесено с маслини и гъби. Когато чушките се изцедят, върху всяка се поставят по две лъжици плънка и се завиват на руло. Накрая се заливат с маринатата и се слага магданоз по желание. Рулцата са готови да бъдат включени във вашата 90-дневна диета с гъби.

Погледнете непременно и ТОВА:

90 дневна диета ви гарантира ефективно лесно отслабване без глад

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *