Чудото английска сол за отслабване! Вижте за какво помага и на какво вреди

Внимавайте с прекалената употреба на английска сол за отслабване, използвайте я умерено, понякога има вреда от нея.

Познатата ни английска сол всъщност в учебниците по  химия е отбелязана с названието магнезиев сулфат, което я  прави богат източник на магнезий за организма. Той е важен за  човешкия организъм, тъй като укрепва костите, нервната  система и мускулите.

Отслабване с английска сол – как да я употребяваме, без да си навредим?

За диетите тя върши чудеса, тъй като подобрява апетита,  регулира стомашно-чревния тракт, също и ускорява  метаболизма и храносмилането. Използва се успешно за  детоксикация и пречистване на организма, но трябва да се  употребява внимателно, тъй като подобно на зеления  чай, при честа употреба съществува риск да доведе до  лениво черво!

Ако все пак сте решили да пробвате, използвайте 20-30 гр сол, разтворени в хладка вода, като си позволявате това един-два пъти в годината. Спестете си всички процедури с нея, ако страдате от бъбречна недостатъчност или сте бременни.

Детоксикация с отпускаща вана

английска сол

Пречистващата английска сол идва от град Епсом, Великобритания

Тъй като магнезият прониква в организма по-лесно през кожата,  за пречистване се препоръчва вана с английска сол. Една малка  чаша вода с английска сол и 30 минутен престой е достатъчен за  пълна детоксикация на тялото. Ако решите, може да натопите крака в леген с топла вода – това ще помогне и за напуканите пети, както и за загрубялата кожа в тази зона.

Други приложения на английската сол

Не се притеснявайте да я пестите, тъй като цената й в аптеките е под 1 лев – след като не може да се използва често с цел
отслабване, винаги може да я включите към козметиката си.

английска солМаска за коса или лице, тъй като магнезият също е много полезен за еластичността на кожата, здравината на ноктите и структурата на косъма. Върши чудесна работа като естествен ексфолиант – тя прави кожата по-мека и гладка. Също така може да се използва и като домашен тор за цветята вкъщи.Така че не се чудете какво да правите, ако ви е останала английска сол в повече.

Ако смятате, че статията ви е била полезна, споделете я, за да научат и другите как правилно да употребяват пречистващата английска сол.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *