Как да преминем на суровоядство, част 1

6 стъпки да започнете суровоядство, с минимални странични ефекти.

Решили сте, отслабването чрез суровоядство е вашият начин. Или просто искате да промените начина си на живот. Значи вече знаете, че ако до сега сте се хранили по традиционният начин – с термично обработени храни, рязката смяна може да се отрази негативно на вашият организъм. Добре е, като всяко ново начинание, да се запознаете отблизо с подробностите, затова
1.Проучете добре начина на живот наречен суровоядствосуровоядство

Колкото по-информирани сте, толкова по-малък е риска да объркате нещо и да си навредите. Четете специализирана по въпроса литература, всички статии за суровоядство, които можете да намерите – проверявайте източниците, за да сте сигурни във верността на информацията. Контактувайте с хора, четете мненията по форумите – понякога отзивите на хората могат да са коренно различни от това, което сте прочели. Колкото повече знаете за суровоядството, толкова по-лесно ще ви бъде да отсеете истините от лъжите и да прецените дали е за вас, струва ли си и как точно да го съвместите с настоящият си начин на живот. Дори да попаднете на едни и същи теми, не подминавайте информацията, тъй като може да намерите нещо в повече, което да се окаже особено полезно. Разгледайте и предложения за рецепти, дори да не възнамерявате веднага да запретнете ръкави и да зарадвате семейството си със суровоядна вечеря.

Намерете хора, които вече са преминали на суровоядство. Техния опит ще обогати представата ви за материята, а също така може да ви споделят някои неща, които няма къде да прочетете. Опитайте да вникнете във философията на суровояството – какъв по-добър начин за това от прекия контакт с човек, който вече е минал по вашия път?

суровоядство

2. Опитайте суровоядство – дори и плахо, след теорията е време за практика

След като сте обогатили знанията си, време е да пробвате суровоядство на практика. Започнете с нещо малко. Опитайте да намалите готвените храни, за сметка на суровите плодове и зеленчуци, мед и ядки. Бързо ще разберете как се чувствате и ще прецените дали да забавите процеса на преминаване към суровоядство или да намалите дозата на готвени храни и постепенно да вървите все по-напред. Слушайте какво ви говори тялото ви, тъй като човешкият организъм често сам ни подсказва от какво се нуждае, за да се чувства добре. Разбира се, не се самозаблуждавайте, че „искам пържени картофки” и „имам нужда от пържени картофки” са едно и също понятие.

Пробвайте да започнете с неща, които най-много ви допадат. Ако не можете да понасяте салата от маруля, изключете я от списъка с харни поне временно и опитайте на по-късен етап, ако менюто ви ви се струва по-бедно. Човек е склонен да променя вкусовете си с времето, така че ако се отърсите от предубедеността си може да откриете чрез суровоядство, че всъщност не печените ядки са много по-вкусни.
Повечето суровоядни диети, логично, са лесни за приготвяне, затова ако се чувствате готови не отлагайте повече.

суровоядство

3. Подходящото кухненско оборудване е важно за вашето суровоядство

За да практикувате суровоядство няма да ви трябват модерни печки, силни фурни, фритюрници и тостери, но пък изисква да обърнете внимание по-голямо внимание на някои детайли. Заредете кухнята си с остри прибори, рендета, ако трябва и нови дъски за рязане, тъй като основните дейности ще бъдат рязане, настъргване и други такива. Всякакъв вид блендери, миксери и пасатори ще ви вършат чудесна работа, но се старайте да избирате такива, каквито ще ви бъде по-лесни за почистване – предполага се че ще ги използвате често, ако преминете напълно на суровоядство.

Сокоизтисквачката е задължителна за този начин на живот, тъй като прясно изцедените сокове от плодове и зеленчуци са почти задължителни за суровоядният начин на живот.Е, ако сте се запознали достатъчно със суровоядството, то ще знаете, че не е задължително напълно да изключите храна по-топла от стайна температура. Експериментирайте със соларна фурна или позната още като слънчева фурна.

Принципът на този тип печки е да се улови слънчевата енергия и да се трансформира в топлинна енергия и да се използва за готвене. Това, разбира се, означава, че печката трябва да бъде на открито и няма да може да я използвате през нощта и мрачните дни. Храната се готви най-добре в тъмни и плитки метални съдове, затворени с капаци. В топлоустойчив найлонов плик може да задържите топлината, а ако използвате отразителна повърхност ще засилите слънчевите лъчи. Соларните печки се използват от суровоядите, тъй като готвенето с тях не променя качествата на храната.

 

Очаквайте скоро продължението за първите ви стъпки в суровоядството.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *