Кой още не знае: Правилно хранене – добро здраве и отслабване

Вашето бързо отслабване зависи изцяло от хранителния ви режим. Физическите тренировки колкото и да помагат, то нямат толкова силен ефект, колкото храните, които приемате.

Един от продуктите, който спомага за отслабване, е млякото. Млякото спомага за отслабване, защото дава достатъчно протеин на мускулите и не изпитвате глад през голяма част от деня. Чаша топло мляко преди лягане е препоръчително при нужда от по-бързо възстановяване на тялото от тежки физически тренировки.

otslabvane-_13Това е така, заради серотонина и мелатонина, които се синтезират в серотонергичните неврон на вашата централна нервна система.

Сушените плодове също са много полезни. Те са ценен въглехидратен източник, също така зареждат тялто с калий, фитонутриенти, фибри, витамини и минерали. Сушените плодове дават нужната енергия, която ще ви помогне да увеличите вашите физически натоварвания, а с това да свалите допълнителни килограми.

Препоръчително е да се приемат по 2-3 плодчета преди всяка тренировка. Кайсиите и сливите са най-препоръчителни.

Какво по хубаво от броколите? Голяма доза антиоксиданти, подобряване на храносмилането, плюс цяла армия от витамини и минерали. Броколите, заедно с къдравото зеле и спанака са най-добрите източници на фолиева киселина.

Тя е полезна за сърцето и предотвратява запушване на кръвоносните съдове. Когато става дума за подобен тип храни, те са най-подходящи за набавяне на калций. Не забравяйте, че все пак млечните продукти имат високи нива на животински протеин.

Неслучайно спортисти като Юсеин Болт залагат на сладките картофи, когато се подготвят за състезание.

Най-добре е те да бъдат смачкат и направени под формата на пюре. Определено ще направите по-здравословен избор, ако използвате в менюто си сладки пред обикновени картофи, защото са богати на бета-каротин, желязо, фибри и витамин C. Сладките картофи се прикрепват към всяка една въглехидратна диета, те ще се впишат идеално.

Имат високо съдържание на калий, който помага за предотвратяване на мускулни спазми по време на тренировка. Залагайте ги на всички тези продукти вие получавате бързо отслабване и здраво тяло.

Статията е дело на http://webselo.com – копирайтинг услуги!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *