Ето как ползвам сладко от рози при запек! И кои билки ми помагат също

Как се използва сладко от рози при запек. Как действа, цена, рецепта. За отслабване. Личен опит и препоръки. Съчетаване с Фигурин.

Добър ден на всички в многоуважаваната страница за здраве. Обръщам се към хората, които търсят спасение от хроничен запек и не искат да разберат, че никакви лекарства няма да помогнат. Трябва да се махне причината. 99 на сто причината е обездвижване. Започнете да се разхождате по час, но ката ден – спокойно ходене. Променяйте навиците и ще се промени и организмът ви. Единственият ми съвет! Ние си тровим организма по-бързо, отколкото хапчетата могат да оправят положението.

сладко от рози при запек - 01 рецептаМоята рецепта срещу запека е разходка + сладко от рози. Аз съм от Казанлъшко. Майка ми е родена в Горно Черковище. Едно време у нас винаги сме имали сладко от рози. Прави се от маслодайната роза – от най-фините листенца. Нашият край беше прочут със сладкото, защото го правеха на малки дози и на дърва, в медни тави, та да стане както трябва.

Едно време не знаехме какво е запек. Години по-късно разбрах защо – тичахме по цял ден, а възрастните работеха усилено. Ето, движението, за което казвам. И винаги се ядеше сладко от рози. Не помня някой в семейството да се е запичал и да не може да се оправи.

Сега като живея в Пловдив, пък и съм на години, си купувам готово сладко. Не е като на маминка, но помага. Това идва от розата. Тя е безкрайно полезна и лекува и други неща като ангини и конюнктивит.

Цена на сладко от рози против запек

В магазините има сладко, на най-различни цени. Средно бурканчето струва 3-4 лева. Има едно по-евтино, на Сладката Мария – към 2.50 лв, но не винаги го намирам. Има и едни, които ги пишат органик, био, еко и прочее, те може да стигнат и над 8 лева.

Рецепта за сладкото

сладко от рози при запек - 01 цена и при бременностКойто желае, да свари сладко у дома. И без това като се вари по малко, става по-хубаво. Майка ми слагаше 200-300 г цвят, половин кило захар и една лъжичка лимонтузу. Слага се много малко вода – половин чашка. Вари се като обикновено сладко. Капва се на чинийка и ако не се разлива, готово.

Това сладко има много витамини, смоли, танини, пектин, органични киселини. То изсмуква токсините от червата и ги дезинфекцира. Слабително е и едновремено убива всякакви бактерии, вируси и гъби. Много помага за имунитета, при болно гърло, синузит, стомашни неразположения и инфекции в червата. Ако се подувате – пак това вземайте.

Ние, които често имаме запек, не можем да спим, все сме уморени и депресирани. Розата лекува и умората, и дава енергия.
Да кажа и как се ползва сладко от рози при запек. По принцип розата оправя и запек, и диария. Бялата е срещу глисти, червената – за стомашни възпаления. Яде се по лъжица преди яденето, каквото и да е оплакването. Става и за бременни, няма страшно.

Комбиниране на сладкото с билки Фигурин

Сладкото от рози е супер, но понеже сега ям купешко, се научих да го комбинирам с билки. Нашият край е дарен с най-разнообразни диворастящи растения с лечебна сила. Риганът, ментата, гръмотрънът, слезът помагат при застояли черва. Кантариончето дезинфекцира. Копривата, ревенът и хвощът също са идеални за балансиране на целия процес.

Аз много ползвам билки заедно със сладкото от рози, за да имам спокойствие – за трайни резултати, както се казва. Напоследък се научих да пия един женски чай – Фигурин се казва. Видях, че в него има няколко билчици, които много уважавам и знам, че на мен ми помагат. Освен това са сложени едни други растения, за които съм чел хубави неща, но не съм имал възможност да проучвам.

сладко от рози при запек - 0123

Красен Иванов

Едното е сладък корен. Това е коренът на сладника. В него има глицерин – същото, от което правят пургативите. Другото по-интересно е кориандър. Чувал съм, че по Съединение гледат хиляди декари. Кориандърът е за залинели черва и за перисталтика. Чел съм, че кориандър и куркума правят чудеса. Но предпочитам да не рискувам с такива агресивни средства.

По-добре е да се вземе Фигурин – билките в него са в малки дозички и не проявяват странични ефекти. Аз съм за умерените неща. В този чай, Фигурин, има и царевична свила, и майчин лист: значи и меко, и остро действие. Но като се комбинират става хем меко, хем ефикасно. Така е и с другите билки, няма да ги изброявам, защото са много.

Как пия Фигурин: като имам проблем – по три пъти, като нямам – по един път, за поддържане. И по една лъжица от розовото сладко. С тези две неща се оправям и въобще не посягам към химии. Природното е най-добре. И движение – 1 час без пропуснат ден!

Красен Иванов от Казанлък

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *