Лек за подагра с мед и други домашни методи и билки

Страдате от подагра, мед може да облекчи състоянието ви.

Направете си една смес с равни количества мед и оцет, примерно по една супена лъжица, добавете това в чаша вода, или просто го залейте, разбъркайте и го изпийте на 3-4 пъти в рамките на един ден. Това е едно от най-добрите лекарства за подагра, направено с мед. Взема се, когато се сетите. Да речем 2-3 пъти в седмицата.

Лечение с храни и диета

Други храни, които широко се препоръчват при подагра са листните зеленчуци. Можете и да консумирате моркови, зелен фасул, цвекло и краставици. С тези зеленчуци може да си направите и сок, който е много полезен за подагра. Освен полезен, този сок има и приятен вкус.

Зелето е друг зеленчук, който е добър за подаграта. Със зеле може сами да си приготвите един чудесен лек, който не отстъпва по нищо на лечението на подагра с мед. Приготвя се по следния начин: няколко зелеви листа сварете до омекване във вода, след като зелето омекне, оцедете и подсушете добре. Поставете зелевите листа върху засегнатата от подагра област на вашето тяло. Оставете компреса няколко часа. Тази процедура може да се повтаря до 4 пъти дневно.

подагра 04 лечение с мед - 01Чесънът и той може да ви помогне. Този зеленчук е едно от най-древните лекарства за различни хронични заболявания. Всеки, страдащ от подагра е добре да приема поне 3 скилидки чесън в сурово състояние.

Чесън, зеле или моркови, каквото ида изберете ще облекчите болезненото си състояние, но ако искате да избегнете обострянето на вашата подагра, мед е вашето решение.

Някои ефикасни билки за подагра

Освен лекарствата има и билки за подагра, които могат да успокоят болката при поредния пристъп на тази толкова коварна форма на артрит.

Една от изцяло български билки за подагра е Плавун. Тя се използва не само за подагра, но и при ревматични болки. Ефективна и след появата на промени в ставите. Препоръчва се да се приема под формата на чай.

Какво представлява Плавуна?

подагра 03 лечение с мед - 01Плавунът е мъховидно зелено растение, което се развива през лятото. Можем да го видим по северните склонове на горите на височина над 600 метра. Той е изключително ценено и полезно растение, което в много страни е защитено от законите за опазване на природата.

Бялата бреза

Друг представител на полезните билки за подагра е бялата бреза. Всички знаем, че брезата е дърво с гладка бяла кора. Бялата бреза расте в горите и навсякъде в нашата страна, даже и в парковете. За лечение се използват листата, техните пъпки и кората. Тя действа при подагра благодарение на пикочогонното си действие и за цялостно укрепване на организма. Брезата се използва при различни видове отоци. Прилага се при много болести, в това число и при подагра.

подагра 02 лечение с мед - 01Корите на дървото се използват за налагане на рани и отоци.

За максимален ефект на лечението с билки за подагра е добре да се съчетава вътрешно и външно приложение и правилен хранителен режим.

ВАЖНО! Задължително погледнете и ТОВА: Как помагат билките от комбинацията Демир бозан при лечение на подагра?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *