Как хиалурон филърите намаляват бръчките?

Една от най-използваните формули в съвременната козметика за намаляване на бръчките е хиалуроновата киселина.

Почти всички големи марки вече имат специална серия тип Hyaluron-Filler. Но какво точно представлява хиалуроновата киселина и безопасна ли е?

Какво е хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина всъщност е естествена съставка на нашата кожа. Точно затова и употребата й все по-честа. Тя се съдържа във всяка една клетка на кожата, но заради негативните влияния се активира ензим на име хиалуронидаза, който я унищожава. Липсата й води до появата на бръчки и отпускане. Организмът обаче възстановява най-много една трета от киселината в клетките. Затова е и нужно да се прилага разнообразна козметика с хиалуронова киселина.

Безопасна ли е хиалуроновата киселина?

Най-безопасният начин за прилагане на хиалуроновата киселина е чрез бяла козметика – най-вече кремове. Трябва обаче да имате предвид, че ефектите настъпват доста по-бавно във времето, за разлика от директното прилагане с козметични процедури (инжектиране). Кремовете са тествани и брандовете, които ги произвеждат влагат много усилия в това продуктите им да са подходящи и безвредни за всички потребители.

Какви кремове да търсим?

Най-добре е да намерим дневен крем за лице против бръчки, с който да започнем „внасянето“ на хиалуронова киселина в организма. Топ козметичните марки разработват разнообразни серии, които да обхванат всички процеси в кожата. Добра идея е да се доверите на козметика на доказан бранд като Юсерин. Техните хиалуронови филъри съдържат киселина с високо молекулярно тегло (хидратира и изглажда най-външните слоеве) и такава с ниско молекулярно тегло (прониква в дълбочина, където се образуват големите бръчки).

Бонус: Качествена хидратация

Когато се използва висококачествен фармацевтичен хиалурон, той се свързва с много влага и я задържа в кожата на лицето. Така хидратацията е много по-ефективна. Ефектът е положителен в много насоки, които не се ограничават до спирането на образуването на бръчки. Хидратираната кожа е здрава кожа – много по-стегната и безпроблемна. Доброто овлажн яване е ключът към решението на повече проблеми и отстраняването на несъвършенствата.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *