С какви упражнения Антъни Джошуа поддържа нисък процент подкожни мазнини и страхотна фигура?

Антъни Джошуа несъмнено е един от най-великите боксьори в тежка категория и вероятно най-великия английски боксьор.

29-годишния Джошуа е бивш носител на четири пояса в тежката категория, докато личния му рекорд е съставен от 22 победи (21 с нокаут) и само една загуба. Въпросната първа и единствена до момента загуба на англичанина пък дойде през средата на 2019-та, когато Анди Руиз младши поднесе голямата изненада, нокаутирайки тогавашния световен шампион. Редно е да се отбележи, че преди тази злощастна загуба, Антъни печелеше срещите си по един наистина безапелационен начин.

И ако изключим единствената загуба на Джошуа към днешна дата, то неговите постижения наистина са забележителни. Всъщност, не малка част от неговите успехи се дължат на тренировъчния му режим. Факт, е че Антъни Джошуа разполага с невероятна физика, плод на безброй часове прекарани на боксовия ринг и във фитнес залата. А именно неговата внушителна физика ще бъде едно от основните му оръжия по време на предстоящия реванш с Руиз младши, като един бърз поглед към съответните коефициенти за залагане за победител в тази среща сочат, че Джошуа е фаворит с коефициент от 1.30.

Но всички ние можем да се възползваме от тренировъчния режим на именития боксьор, особено ако основната цел е понижаване на теглото и особено подкожните мазнини. Затова сега ще се спрем на 3 упражнения, с чиято помощ Джошуя поддържа страхотната си форма.

1. Дъска (Планк)

Така наречената дъска или планк е идеалното упражнение за повишаване на силата и тонуса на тялото, особено в зоната на корема. Самото движение се прави, като застанете в позиция за лицеви опори, но вместо на ръце се подпирате на вашите предмишници. Целта е гърба ви да е прав и през цялото време корема и задните части да са стегнати. Това е едно отлично упражнение ако искате да влезете във форма без да използвате конкретни уреди или екипировка, тъй като единственото нещо, което се изисква за да направите дъска е собственото ви тегло. Можете да правите по няколко серии, всяка от които с продължителност от около 30 секунди.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Anthony Joshua (@anthony_joshua) на

2. Клекове

Вероятно най-базовото сред базовите упражнения, клековете са в основата на едно здраво и красиво тяло, особено в долната част на тялото. Естествено, Антъни Джошуа залага повече на функционалната част на упражнението, като силните и издръжливи крака трябва да помогнат на Джошуа по време на реванша му с Анди Руиз младши, който ще се проведе през Декември 2019-та. И все пак, клековете не са единствено упражнение за крака или задни части – те стимулират цялото тяло, особено когато говорим за тежки клекове със сериозни килограми. Но дори и да не правите клекове с тежка щанга на гърба (както Джошуа), може да правите по около 6 повторения за 4 серии.

3. Бърпи

Ако искате да изгорите повече мазнини и да влезете във форма, то определено експлозивните и плиометрични движения са това, от което се нуждаете. Освен за професионални спортисти обаче, това упражнение може да е от ползва на всеки. Самите бърпита се изпълняват много лесно, като първо правите една лицева опора и веднага след това се изправяте скачайки. Може да правите тези експлозивни движения по 3 серии състоящи се от по 10 повторения.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *