Магнезиево олио за отслабване, за мазане и др. 20+ ползи и мнения

Как се ползва магнезиево олио за отслабване? А за мазане? Основни ползи и рецепти за приложение. Дикрасин и магнезиев гел. Мнения и форум.

Още в текста: Приложение на магнезиево масло и магнезий на спрей

За какво помага магнезият, ползи.

Магнезият е минерал, който се намира във високи количества в организма ни, тъй като е основен ингредиент на костите. Повече от триста химически реакции, протичащи в човешкия организъм, биха били немислими без него. Той осигурява безпроблемното им протичане. Ползите, които той предоставя на здравето ни, са много и задължително трябва да си го набавяме в препоръчваните дози.

Известно е действието му като слабително при запек. Прилага се и за подготвяне на тракта за хирургични и диагностични процедури. Той е антиацид и в това отношение се използва като регулатор на киселинността в стомаха. Попадайки в стомаха той помага за неутрализира не на стомашната киселина и спомага за придвижване на изпражненията през червата.
Безценният магнезий е необходим не само за правилното развитие и поддържка на костите, но за правилното функциониране на нервите, мускулите и на други органи и системи.
Той е основен „горивен“ елемент, участващ в енергийното клетъчно производство. Този процес е изключително сложен и представлява верига от взаимосвързани и взаимозависими процеси, които се изпълняват в точно определена последователност.

При сърдечни заболявания и оплаквания от болка в гърдите, неритмична сърдечна дейност, високо налягане, високи стойности на „лошия“ холестерол (липопротеини с ниска плътност – LDL), ниски нива на „добрия“ холестерол (високо- липопротеини с ниска плътност – HDL), сърдечен порок (пролапс на митралната клапа) и прекаран инфаркт или опасност от такъв, магнезият също предлага куп ползи за здравето.

Магнезият предлага ползи и за нервната система. Той участва в процеса на пренос на информация за протичащите химични процеси в клетките към рецепторите. При затруднения в концентрацията, психическо разстройство с хиперактивност, повишена тревожност, синдром на хронична умора, магнезият е безценен. Връзката между магнезия и депресията е научно доказана.

Оплаквания и заболявания като лаймска болест, мравучкане по краката, диабет, бъбречни камъни, мигренозни пристъпи, слаби кости (остеопороза), предменструален синдром, инконтиненция на урината, склероза, астма, сеннна хрема, както и за предотвратяване на опасността от загуба на слуха, са само част от състоянията при които допълнителният прием на магнезий помага.

Атлетите приемат минерала във вид на добавка за увеличаване на енергийната и издръжливост, което е само още една от неговите ползи.

02 магнезиево олио

С магнезиево олио ще се избавите от болката

Магнезият държи под контрол и всички възпалителни процеси. Той ускорява заздравяването на раздразнената и инфектирана кожна тъкан. Като студен компрес с магнезий се повлияват благоприятно тежките кожни инфекции, причинена от стрептокок бактерии, а дълбоките кожни рани с топъл компрес. (webmd.com)

Симптоми за недостиг (дефицит, липса) на магнезий.

Недостиг на магнезий е сериозен проблем. Първият симптом, с който се проявява, е умора, силно главоболие и повишена раздразнителност. При липса на магнезий (дефицит на магнезий) се проявяват още и симптоми като виене на свят, мравучкане, сърдечни и бъбречни проблеми, безсъние.

Действие на магнезиев хлорид върху организма и приложение.

За целите на клетъчната детоксикация и пречистване на клетъчната тъкан, най-ефективната форма на магнезий е магнезиев хлорид, който има силен ефект върху отделителната способност на токсините. Те биват изхвърлени от нашия организъм чрез мъртвите клетки и чрез порите на кожата.

Коментираният магнезиев хлорид стимулира изработката на голямо количество стомашна киселина всеки ден, а също така и  храносмилателни ензими, които имат значение за детоксикиращите процеси. Това обяснява ефективното приложение на магнезиев хлорид при цялостна детоксикация.

Магнезиев хлорид

Магнезиев хлорид се съдържа в магнезиевото олио

Съединението се усвоява лесно и метаболизира ефективно от човешкото тяло.

В допълнение към функциите и полезното действие на магнезиев хлорид се разглеждат електролитните му свойства. Свързвайки се  с водорода в стомаха, той насърчава секрецията на солна киселина. Тя е  мощен храносмилателен ензим, отговорен за разграждането на протеините, абсорбцията на други метални минерали, както и за активиране на вътрешни процеси, водещи до абсорбация на витамин В12.

Разглежданият магнезиев хлорид е изключително важен и жизнено необходим за всеки жив организъм. Без него тялото ни не е способно да поддържа водния баланс в кръвоносните съдове, да движи мускулите, да поддържа правилната бъбречна функция и тази на рецепторите. Като основен електролит в минералния баланс на тялото, магнезиевият хлорид изпълнява много функциии бързо се екскретира от тялото. Той е идеален за лечение на външни рани. (drsircus.com)

Магнезиевият хлорид освен във фармацевтичната индустрия, намира приложение и в химическата и хранително вкусовата промишленост. Влага се като консервант, втвърдител и като заместител на солта.

Магнезиево олио.

Най-високо концентрираната форма на магнезиев хлорид е придобиващото голяма популярност магнезиево олио. Добивана от 1500 метра от мястото, където се е намирало древно холандско море (днес е пресъхнало), тази мазна течност е действа като двигател за много важни процеси в тялото ни. При добива му се използва техниката на изпаряване или директно извличане от земните недра.

приложение на магнезиево олио

Най-ефективното приложение на магнезиево олио е чрез трансдермална терапия

Уникалното магнезиево олио намира приложение в трансдермалната терапия за лечение на куп болежки. Терапията е известна не само с улесненото приложение, но и с бързите ефекти, които дава. Продуктът се нанася се директно върху кожата и веднъж абсорбирано от нея, бързо достига до точното място.

За приложението на магнезиево олио не се изискват много усилия. Просто впръскайте от него директно в кожата и разтрийте, докато се абсорбира. В случай, че го прилагате за пръв път върху кожата си най-добре е да разредите една-две части от него с три части вода, за да избегнете кожни раздразнения.

Приложение на магнезиево олио се препоръчва в следните случаи:

 • При дефицит на жизненонеобходимия минерал магнезий – усвоява се чрез кожата
 • При умора, след физическо натоварване и активна физическа дейност
 • При ставни проблеми
 • При разширени вени
 • За възстановяване след травми и контузии на крайниците
 • При радикулит, ишиас, плексит
 • Диабетна невропатия
 • Изтръпване на крайниците
 • При целулит – стимулира кръвообращението
 • При тендовагинит
 • При нетърпимо главоболие
 • Умора
 • Депресия
 • Повишена раздразнителност
 • Трудности в концентрирането
 • При безсъние
 • При косопад
 • При екзема
 • При псориазис
 • При кокоши трън
 • При брадавици
 • При кариес и проблеми с венците
 • При проблеми с кръвното

Приложение на магнезиевото олио, чийто положителни ефекти са все още обекта на разучаване, е при рак на гърдата. Американски лекари препоръчват на пациентките с тази диагноза да правят масаж на гърдите си с магнезиево олио. (drsircus.com)

Магнезиевото олио е възможно да използвате и като естествен дезодорант. Чрез впръскването му в кожата то бързо достига жлезите. След впръскването му в кожата трябва да изминат двадесет минути, докато тя го абсорбира напълно.

Пациентите със силно изразена дермална чувствителност е възможно да изпитат дискомфорт при приложението на продукта – щипане, сърбеж и зачервяване на кожата. С цел максимално абсорбиране на полезното магнезиево олио масажирайте третирания участък.

Освен директно впръскване и масаж, други начини за приложение на магнезиево олио са:

 • Добавянето му във ваната – двеста милилитра от продукта изсипете във ваната и релаксирайте в нея за 20 минути, за пълноценно извличане на ползите от него. Резултатът е снемане на напрежението, релаксирани мускули и стави, премахване на главоболието.
 • Разтварянето му във вода с леген – необходимото количество за релаксация и отмора на изморените крака е 100 милилитра; при спортни травми и кожни проблеми – дозата може да се увеличи.
 • Разтварянето на лъжичка от него в чаша вода – с този разтвор се жабурете при проблеми със зъбите и венците.
 • Като слабо концентриран разтвор за промивки при влагалищни инфекции и за гаргари при вирусни инфекции.

Препоръчваното количество от олио, което е допустимо да се употреби за един ден, е едва-две лъжички или пет милилитра. Поради релаксиращото и успокояващото действие на магнезия е добре трансдермалното му приложение да се осъществява вечер. Подходящи зони за третиране са скалпа на главата, краката, ръцете и корема. Нанесено около сърдечната област, спомага за регулиране на сърдечни ритъм.

Цена.

Магнезиево олио цена

Магнезиево олио се предлага на достъпна цена

Чудодейното магнезиево олио се предлага на цена, достъпна за всеки. Тя е варираща в зависимост от количеството и марката. Продуктът на Zechstein Original може да откриете на цена от шест лева за сто милилитра, единадесет лева за двеста милилитра и 25 лева за петстотин милилитра. Производителят твърди, че това е възможно най-чистият продукт, който се добива от район без химически замърсители. Възможно е магнезиево олио да бъде добито и от Мъртво море, но то, както и другите солени водни басейни са замърсени с тежки метали.

Продуктът може да закупите и от сайта samolechitel.com, където ще от откриете 140 мл магнезиево олио на цена от десет лева.

Продукт на Абофарма магнезиево олио се предлага на цена от десет лева за двеста милилитра. Пречистен и силно концентриран продукт- спрей е възможно да поръчате и от тук – zaper.artcom.bg, където ще го откриете на цена от 14 лв за двеста милилитра.

Разумна цена на магнезиево олио предлага и magnezievoolio.com, от където е възможно да закупите продукта за 12 лв (цена за опаковка от 200 мл).

При шипове.

При шипове магнезиево олио се използва с успех. Лечението с него е задължително. Основна причина за мъчителното ошипяване освен неправилното хранене, гръбначни изкривявания, простудни заболявания и травми е недостигът на магнезий. Когато е на лице дефицит на жизненоважния елемент, е невъзможно калцият да влезе в костите. Това е предпоставка за образуване на остеофити, познати ни като шипове.

Магнезиево олио при шипове

Магнезиево олио при шипове – надеждният лек

Напускайки костите, калцият се влива в тъканите. На практика той остава неусвоен и това е предпоставка за развитието на други сериозни заболявания, като последствие от мъчителните шипове.

В случай, че неусвоеният калций се окаже блокиран в белия дроб, той причинява респираторни проблеми; в сърцето – нараняване на артериите. Ако той остане блокиран в костите, това би довело до артрит.

Сега вероятно разбирате, че шиповете трябва да се лекуват не само заради дискомфорта, който причиняват, но и заради усложненията, до които водят.

Осигурете си прием на магнезий в адекватни количества, за да създадете всички необходими условия за връщането на калция обратно в костната система.

Тъй като двата минерала са в тясна зависимост по отношение лечението на шипове, желателно е да ги приемате в съотношение две към едно в полза на магнезия.

Опитайте лечение с магнезиев гел и магнезиево олио при шипове. С него масажирайте болната става като предварително го разредите с вода – 4 части към една част от лековитото олио. При всяко следващо приложение намалявайте количеството на водата с цел получаването на по-концентриран разтвор. Ако изпитвате силна болка дори и след намазване, това е признак, че трябва да увеличите количеството на водата.

Мажете не само участъка, където се локализира болката, но и зоната около него. Например, ако третирате шипове на коляно, намажете с магнезиево олио и частта зад коляното.

За траен ефект е необходимо да прилагате терапията с магнезиево олио при шипове поне месец. През този период увеличете консумацията на храни с високи нива на магнезий – бобови култури, плодове и зеленчуци.

Лечението на шипове с магнезиево олио при шипове е ефективно, защото:

 • Калцият отново се връща на мястото си – в костите
 • Ставната подвижност се улеснява и липсва ограничение за двигателната й активност
 • Кръвообращението в третирания участък се засилва и това води до изхвърляне на токсините от ставата
 • Нервната продоводимост и чувствителност на засегнатото място се подобрява значително

За коса.

Магнезиевото олио е безценно за Вашата коса, особено ако се оплаквате от косопад. Той се дължи на калцирането на космения фоликул. Натрупаният калций възпира снабдяването на косата с важни микроелементи и минерали, което води до нейното окапване.

Препоръчваме за опитате терапия за коса с магнезиево олио. За приложението на магнезиев разтвор в този случай е необходимо да разредите една лъжичка от олио с три-четири вода. С тази смес мажете корените и останете така поне половин час преди да отмиете. Постепенно намалявайте количеството на водата и изпълнявайте предписанията всеки ден поне месец.

В резултат от засиления кръвоприток към скалпа, косопадът намалява. Това се дължи на усиления приток на ценни хранителни вещества към космените луковици и извличането на калция от калцираните фоликули.

За забавяне побеляването на косата също помага използването на магнезиево олио. С него се мажат корените й и се преспива така. Не е изключено да се появи сърбеж и силно дразнене, което е признак, че трябва да използвате по-слаб концентрат, т.е. да увеличите количеството на водата.

При целулит.

При целулит магнезиево олио

При целулит спасението е магнезиево олио

При целулит магнезиево олио е средството, избавящо от него. Продуктът повлиява директно на лимфоотока и метаболизма. Нарушенията в тяхната дейност са главната причина за появата на кошмарната за всички дами портокалова кожа, по-известна като целулит.

Освен промени в двигателната активно и менюто заложете на масаж с магнезиево олио при целулит. Положителните ефекти от приложението на продукта в комбинация с масажните техники се изразяват в следните аспекти:

 • Подобряват се метаболитните процеси, като едновременно с това се стимулира изгарянето на мазнините и процесите, свързани с изхвърляне на отложените в лимфата токсични вещества.
 • Постига се баланс по отношение на хормоналните нива.
 • Подобрява се тъканната и съдовата еластичност.
 • Постига се релаксация и пълно възстановяване на мускулите.

С приложението на този метод неприятният целулит намалява в резултат от трансформацията на мастните отлагания в енергия.

На спрей.

Магнезиево олио се предлага и във вид на спрей. Тази разновидност на продукта е предпочитана за употреба поради значителното улеснение, осигурено от пулверизатора. Чрез впръскването се избягва риск от предозиране. Допустими са десет впръсквания дневно.

За разширени вени.

Магнезиево олио разширени вени

Магнезиево олио лекува разширени вени

Опитайте и терапия с магнезиево олио при разширени вени. Ако изпитвате силна болка в краката, мажете изпъкналите вени и зоната около тях по три-четири пъти на ден с магнезиево олио. В резултат от терапията с него се подобрява капилярната здравина и еластичност и се увеличава мускулната подвижност. Противовъзпалителния ефект на олио ще усетите незабавно.

При редовно третиране на изпъкналите вени състоянието им значително се подобрява и те почти заглъхват. За положителни резултати прилагайте метода за избавяне от разширени вени с магнезиево олио поне месец. При локално третиране с продукта оточността отшумява още след първото нанася и заглъхва напълно след редовно приложение на лека. Неприятното чувство за умора и тежест в долните крайници също отшумява.

За отслабване.

Магнезият притежава уникалната способност да трансформира глюкозата в енергия, което го превръща в незаменим помощник в режима за отслабване. С случай на наличието на дефицит от този елемент трансформацията се обърква и вместо в енергия глюкозата се превръща в мазнини.

Постарайте се да приемате магнезий в препоръчваните дози, за да избегнете дефицит и объркване на процесите, при които глюкозата се трансформира в енергия.

Магнезиев гел за мазане.

За мазане може да използвате и магнезиев гел. Той се нанася върху кожата по същия начин без да е необходимо предварително да го разреждате. Действието и приложението му е същото, както това на олиото.

Течен магнезий през кожата, за масаж.

При масаж с течен магнезий той се усвоява през кожата. Чрез лимфата и кръвопотока, той се придвижва до целта. Пълноценно се усвоява чрез масаж. Техниките, с които се извършва той, благоприятстват процесите за засилване на притока на кръвта.

При болки в кръста.

При болки в кръста коментираното магнезиево олио помага да възвърнете загубения комфорт. Масажът с него, извършен по споменатия по-горе начин, дава ефект, но при условие, че осигурите на тялото си достатъчно покой. Това е условието, необходимо за възстановяване на болните става и натоварените сухожилия.

При плексит.

Магнезиев гел магнезиево олио

Магнезиев гел е другата алтернатива на магнезиево олио

При болки от плексит магнезият ( в частност магнезиево масло) също играе главна роля за възстановяване и възвръщане на загубения комфорт. И тук спасението се крие в масажа с продукта и осигуряване на достатъчно покой на тялото.

Хранителни добавки с магнезий.

Недостиг на елемента най-често се наблюдава при жените и това налага прием на хранителни добавки с магнезий. Те са идеална алтернатива да запълните липсващите дози от магнезий в организма си. С най-известените ще Ви запознаем в текста.

Магнезиев глицинат.

Магнезиевата формула, предназначена за по-чувствителни пациенти, е магнезиев глицинат. Продуктът представлява органично съединение на магнезия и се усвоява максимално добре дори и от пациентите с непоносимост към повечето магнезиеви съединения.

Магнезиев таурат.

Магнезиев таурат представлява комбинация от магнезий+таурин. Двете съставки синергизират полезното си действие и работят в насока подобрява стабилността на клетъчните мембрани. Добавката е препоръчителна за пациентите със сърдечни проблеми.

С дикрасин.

С дикрасин и магнезиево олио се лекува артрит и дискова херния. Първо болното място и областта около него намажете с дикрасин и след като се абсорбира напълно от кожата, нанесете магнезия. С първия продукт се мажете веднъж дневно, а с втория може да го правите по няколко пъти. (mountheal.com)

Магнезиев малат.

Магнезиев малат е добавка, известна със своята силна разтворимост. Това се дължи на добавената към магнезия ябълчена киселина, която значително засилва плюсовете от добавката и повишава усвояемостта на магнезия. Този препарат е прекрасен избор за оплакващите се от умора пациенти.

При екстрасистоли.

За регулиране на сърдечните контракции се препоръчва магнезий. Той е силно препоръчителен в случаите на екстрасистоли (контракциите настъпват по-рано от нормалното). Липсата на този елемент, както и сърдечните контракции са главният виновник за това състояние. То се овладява с прием на магнезий с Б комплекс.

Предозиране с магнезий.

Въпреки, че не съществува риск от предозиране с магнезий от консумацията на храни, богати на него, това не се отнася до приема на добавки с елемента. Рисковете тук се изразяват в диария, повръщане, силни коремни болки и дори магнезиева токсикоза с фатални последствия.

Лекарства с магнезий.

Лекарства с магнезий са Магне Б6, Магнерот, Макс медика, Васен коензим, Флорадикс, Биоелектра, Урго актив, магнезиев сулфат и др. Повечето продукти са добавки и се приемат като такива.

Магнезий на таблетки.

Магнезий на таблетки се предлага чист и във вариант в комбинация с цинк, калций, гинко билоба и витамини най-вече от групата В. Обикновено една таблетка съставлява дневната доза и тя не бива да превишава 110 мг. При установяване на дефицит дозата може да бъде удвоена.

С витамин Б комплекс.

Магнезий в комбинация с витамин Б комплекс допринася не само за здравето на костите, но и за балансиране на синтеза на протеини и мазнини. Формулата подкрепя нервната система и е изключително ценена особено в периодите, когато тялото има нужда от допълнителна подкрепа ( след операция, например)

Коментари и отзиви.

В интернет пространството ще се натъкнете на противоречеви мнения и отзиви за магнезиево олио, въпреки че като цяло те са добри.

Във форума forum.all.bg читателка споделя, че се е спасила от операция на шиповете благодарение на магнезиево олио. Автентичният й коментар може да прочетете, клипвайки на картинката. Останалите читатели считат, че не магнезиевото олио, а физиотерапията има заслуга за това.

Терапевтът на националния ни отбор по волейбол Петър Атанасов, че физиотерапия с гелообразната форма на магнезия върши чудеса с възпалените сухожилия и болните стави, тъй като магнезият се абсорбира лесно.

Очакваме и Вие да се включите, споделяйки своите отзиви и лични наблюдения от приложението на уникалното магнезиево олио. (mountheal.com)

коментари за магнезиево олио

Ето един от коментарите за магнезиево олио

Друга читателка на сайта споделя, че за един месец редовно третиране с магнезиево олио е успяла да се спаси от болка в подребрицата.

Ако намирате този материал за магнезиево олио за информативен и полезен, споделете го с приятелите си в мрежите. Благодарим Ви!

4 коментара по “Магнезиево олио за отслабване, за мазане и др. 20+ ползи и мнения

 1. Най- бързия начин да добавите магнезий за себе си е магнезиево олио ! Мажете и попива за секунди!

 2. Почти при всяко едно нещо Mоже да помогне мн. магнезий за пиене или магнезиево олио за мазане.

 3. При болки в краката правете масажи на краката с магнезиево олио или гел. Много помага,но се иска системно,всяка вечер,около месец.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *