Диета със зелени шейкове

Диетата е създадена от Робин Опеншоу, специлаист по храненето и здравен педагог. В книгата си авторът описва ползите от шейковете направени от зелени продукти и дава информация за храните, за да ви помогне да ги включите в дневното си меню. Тe ще ви помогнат да отслабнете и ще донесат много ползи за здравето ви.
Диетата комбинира плодове и зеленчуци със зелен цвят във вид на шейк. Зеленолистните храни са средна й-хранителните и полезни. Чрез шейковете човек получава всички полезни вещества от тях по лесен и вкусен начин.
Пасирането на плодовете и зеленчуците помага на полезните вещества да се абсорбират по-лесно в организма – в храносмилателната система. Те съдържат голямо количество диетични фибри, които поддържат баланса на кръвната захар и холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания и рак на червата.
Препоръчителни храни:
Плодове, зеленолистни зеленчуци, кореноплодни зеленчуци, билки, морски водорасли, кълнове, авокадо, кокос, ленено масло, пшенични кълнове, кисело мляко, стевия, мед, кленов сироп.
Примерно меню:
Закуска:
Зелена шейк
Преди обяд:
Пресни боровинки или манго
Обяд:
Зелен шейк
Следобяд:
1/4 чаша сурови бадеми
Сурови зеленчуци
Вечеря:
Печен картоф
Голяма салата с авокадо

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *