Норвежка диета за отслабване

Ето как може да отслабнете с норвежка диета

Норвегия е страна на рибата и пак на рибата. Най-разпространените ястия са сельодка, треска, палтус и камбала. Традиционното рибно ястие „клипфикс“ е изсушена треска. Този вид риба в

Норвежка диета

Норвежка диета

Норвегия се приготвя от древността и до днес рецептата не е загубила популярността си. Прочутата норвежка сьомга се приготвя по различни начини и е призната за една от най-добрите в света. Необичайното ястие „ракьорет“ се приготвя с пъстърва, която една година се отглежда при специални условия под земята. В Норвегия е интересен и кашкавалът – сладък, кози, с тъмнокафяв цвят. Прочутата норвевжка каша „фльотегрьот“ е пшенична каша с каймак, която се сервира с малини.
Зеленчукова супа по норвежки
Подготвените пащърнак, ряпа и лук се нарязват да дребно и се задушават в масло. След това зеленчуците се слагат в бульон, добавя се ориз и се вари 30-40 минути. В края на варенето се слагат подправки, налива се горещо мляко и се разбърква.
Месо по флотски
Месото се начуква с дървено чукче от двете страни, намазва се с горчица и се изпържва в мазнина. В тенджера се слага решетка, слагат се нарязани картофи, лук, отгоре се слагат парчета месо. Всеки слой леко се посолява и наръсва с пипер. Ястието се полива с бульон, затваря се с капак и се задушава 20-30 минути.
Пържена сьомга в сухари
Филе от прясна сьомга се нарязва на 6-8 парчета, овалват се в брашно, разбито яйце, след това се овалват в галета и се пържат във фритюрника. При поднасянето върху всяко парче риба се слага кръгче лимон и стръкче магданоз.

Може да погледнете и нашата канадска диета!Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *