Диета с овесени ядки за отслабване – свалете 3 кг за 5 дни

Заради изключителния състав на овеса, правенето на диета с овесени ядки за отслабване поне веднъж в годината се препоръчва от водещи диетолози.

Овесените ядки са широкоразпространени и присъстват в много национални кухни. И не напразно! Овесените ядки са една от най-здравословните храни.

Каква е ползата от овесените ядки за човешкия организъм.

Овесените ядки са източник на лесни за усвояване въглехидрати. Изядени сутрин за закуска, те зареждат организма с енергия и в същото време са лека храна. Като източник на лека енергия, овесените ядки са препоръчителна закуска особено за деца и хора в преклонна възраст.

Овесът оказва благотворно действие на храносмилателния тракт. Известен факт е, че англичаните, които традиционно закусват с овесена каша, иман най-нисък процент по заболявания на стомашно-чревния тракт.

Още овесените ядки спомагат за намаляването на лошия холестерол и регулирането на кръвната захар, стимулират работата на половите органи, щитовидната жлеза, спомагат за нормализирането на хормоналния фон.

Какво прави овесените ядки така подходящи за отслабване.

Овесените ядки са всъщност доста калорични – 100 г сух продукт съдържат 350 калории. Но от тях не се напълнява! (Разбира се, ако не прекалявате с добавките към овесените ядки – захар, масло, мляко)

По време на диета много от жените изпитват депресивни чувства. Заслужава си да опитате да направиде диета с овесени ядки, защото те съдържат вещества, които повишават настроението и ще се чувствате прекрасно по време на овесената диета.

Овесените ядки нормализират функциите на храносмилателния тракт, особено полезни са при запек, раздразнени черва, стомашни проблеми. така че ако искате да отслабнете, но имате проблеми с храносмилателния тракт, смело заложете на овесените ядки.

100 гр овесени ядки съдържат: 350ккал; 13гр белтъчини; 7,5гр мазнини; 66гр въглехидрати.

Диета с овесени ядки: без да натоварвате седмичния бюджет.

Диета с овесени ядки за отслабване 01

Диетата с овесени ядки е полезна за здравето

  • 4 с.л. овесени ядки се сваряват с вода.
  • Смесват се с 2 кофички кисело мляко, 2 с.л. мед и сока на един лимон.
  • Консумират се до 4 пъти на ден.
  • Можете да направите еднодневна или тридневна диета с овесени ядки.

Вижте как се готвят овесени ядки в мултикукър ТУК

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *